Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@13:52:18 GMT

ضرورت آموزش در بخش تولید مجموعه عکس

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۱۹۶۹

ضرورت آموزش در بخش تولید مجموعه عکس

مجموعه‌عکس دارای سلسله مراتبی است و در این زمینه ضروری است که از استاد راهنما استفاده شود، چرا که استاد راهنما می‌تواند در ایده‌پردازی به عکاس کمک کند.

به گزارش ایمنا، به نقل از روابط عمومی دهمین دوسالانه عکس هنرمندان قم، یکصدودومین جلسه نقد عکس انجمن عکاسان استان قم، با عنوان «حضور لحظه‌ها؛ حضور خلاق» با موضوع «نقد و بررسی دهمین دوسالانه عکس هنرمندان قم» با حضور جمعی از عکاسان این استان در نگارخانه فرهنگ این شهر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر دهمین دوسالانه عکس هنرمندان قم در این نشست، با اشاره به اینکه اگر عکسی در این دوسالانه پذیرفته نشده، دلیل خاصی نداشته است؛ گفت: داوران هر جشنواره بر اساس معیارهایی که در نظر دارند، آثاری را که دارای شرایط خاصی هستند، برمی‌گزینند.

ابراهیم سلیمانی با بیان اینکه در دوره‌های پیشین این دوسالانه عکس‌های موبایلی نیز داشته‌ایم، افزود: درحال حاضر عکاسی کردن با «تلفن‌های همراه» (موبایل) نسبت به گذشته حرفه‌ای‌تر شده‌است.

وی با اشاره به ویژگی‌های عکاسی با تلفن همراه افزود: با توجه به اینکه تلفن همراه در دسترس عموم برای عکاسی کردن قرار دارد؛ به همین علت در بعضی از جشنواره‌ها بخش عکس موبایلی نیز در نظر گرفته می‌شود.

رییس انجمن عکاسان قم، خاطر نشان کرد: مهم، اثر هنری تولید شده است؛ گاه یک اثر هنری که با یک ابزار ساده تولید شده است، تاثیر بسیار زیادی دارد.

وی همچنین به بخش «مجموعه عکس» این دوسالانه اشاره کرد و افزود: شرکت در این بخش، به ویژه از سوی «عکاسان خبری»، نسبت به گذشته بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

سلیمانی با بیان اینکه در بخش «مجموعه عکس» عکاسان استان‌های گوناگون ضعف دارند، ادامه داد: درچند جشنواره عکس اخیر، بیشتر مجموعه عکس‌های ارایه شده، ویژگی‌های یک مجموعه عکس را نداشته‌اند و در این زمینه نیازمند «آموزش» هستیم.

رییس انجمن عکاسان قم، با بیان اینکه در دو سالانه های گذشته عکس هنرمندان قم، درصدی از آثار رسیده مربوط به استادان و پیشکسوتان این رشته بود؛ گفت: در این دوره حدود ۵۰ عکاس پیشکسوت شرکت نداشتند که از آن‌ها دعوت کرده‌ایم تا آثار خود را در بخش غیررقابتی شرکت دهند.

وی با تاکید بر اینکه امسال توقع ما نسبت به ۱۰ سال پیش افزایش یافته‌است، اظهار کرد: قضاوت درباره سطح آثار رسیده، زود است و در حال حاضر «نمایشگاه بخش آزاد» در معرض دید عموم قرار گرفته است و باید منتظر «نمایشگاه بخش قم» باشیم که پس از عید سعید فطر برگزار می شود.

حجت‌الله عطایی، یکی از داوران دهمین دوره دوسالانه عکس هنرمندان قم نیز در این جلسه گفت: عکاسی را می‌توان به سه دسته کلی کاربردی، مستند و هنری تقسیم کرد.

وی همچنین با بیان محدودیت‌ها در عکاسی گفت: در این حرفه هنری محدودیت «کادر عکس» داریم، ضمن اینکه عکس همچون فیلم، صدا و حرکت ندارد، از این رو هنگامی که عکاس ایده‌ای در ذهن دارد، با یک قطعه عکس نمی‌تواند ایده و تفکر خود را بیان کند، به همین علت نیازمند گرفتن عکس‌های بیشتر و ارایه آن در یک «مجموعه عکس» است.

وی افزود: در مجموعه عکس، اینکه چه تعداد عکس و به چه صورتی گرفته شود و نیز نوشتن «کپشن» اهمیت دارد و در انتقال پیام موثر است.

این مدرس عکاسی ادامه داد: برای ارایه یک مجموعه‌عکس خوب، نیازمند صرف زمان هستیم.

وی حضور عکاسان باتجربه را در جشنواره های عکاسی با اهمیت دانست و تاکید کرد: بیشترین نقد در این زمینه، عدم حضور عکاسان باتجربه در دوسالانه عکس هنرمندان قم است.

وی در زمینه «عکاسی موبایلی» نیز گفت: «تلفن همراه» عکس نمی‌گیرد، بلکه عکاسی با دوربین انجام می‌شود و در عکس موبایلی نیز در واقع عکاسی با وسیله‌ای به نام «تلفن همراه» که دوربین عکاسی دارد، انجام می‌شود.

امیرمسعود عربشاهی، از اعضای شورای سیاست‌گذاری و از اعضای هیات انتخاب دوسالانه عکس هنرمندان قم در ادامه، گفت: یکی از برنامه‌های ما در نشست «نقد عکس روزهای سه‌شنبه انجمن عکاسان استان قم» در آینده، نشان دادن عکس‌هایی است که روی دیوار نمایشگاه قرار نگرفته‌اند.

وی افزود: در هر جشنواره‌ای خواسته یا ناخواسته یک سری عکس خوب حذف می‌شود و یکی از مشکلات، انتخاب تعداد محدودی عکس برای راهیابی به نمایشگاه و در معرض دید عموم قرار گرفتن است.

این عکاس، با اشاره به اینکه عکس‌های به نمایش در آمده در نمایشگاه بخش آزاد دوسالانه عکس هنرمندان قم، شامل سه بخش این دوسالانه است، ادامه داد: به خاطر محدودیت انتخاب، مجبور بودیم که یک سری از عکس‌ها را کنار بگذاریم.

عربشاهی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های هر جشنواره، نوآوری است، تصریح کرد: گاهی برخی از عکس‌های خوب که کنار گذاشته می‌شوند که این، به خاطر تکراری بودن آنان و دیده شدن آن عکس‌ها در دوره‌های پیشین است.

عضو شورای سیاستگذاری دوسالانه عکس هنرمندان قم خاطر نشان کرد: دستاورد دوسالانه این است که عکاس گامی به جلو بردارد.

عربشاهی تاکید کرد: مجموعه‌عکس خوب مستلزم صرف زمان، سناریو نویسی، کار میدانی، پژوهش و تکرار است.

وی اضافه کرد: مجموعه‌عکس دارای سلسله مراتبی است و در این زمینه ضروری است که از استاد راهنما استفاده شود، چرا که استاد راهنما می‌تواند در ایده‌پردازی به عکاس کمک کند.

وی با بیان اینکه عکاسی موبایلی با توجه به پیشرفت فناوری، هر روز قوی‌تر می‌شود، گفت: عکاسی با «تلفن همراه» در قم در حال جا افتادن است و لازم است که عکاسان به این زمینه نیز توجه داشته باشند.

این مدرس عکاسی، به چشم آمدن آثار موبایلی را نشان از قوت این عکس‌ها دانست.

وی همچنین درباره تغییر یکی از داوران این دوسالانه، توضیح داد: کریم متقی از تبریز یکی از داوران معرفی شده در این دوسالانه بودند که به دلیل ابتلا به کرونا، نتوانستند در داوری‌ها حضور داشته باشند، از این‌رو با توجه به شرایط زمانی، تصمیم گرفته شد که از حضور سید عباس میرهاشمی از تهران بهره ببریم.

نمایشگاه آثار «بخش آزاد» دهمین دوسالانه عکس هنرمندان قم، با ۴۵ اثر از ۲۵ هنرمند عکاس در نگارخانه فرهنگ شهر قم واقع در خیابان شهیدان فاطمی (دورشهر) تایازدهم اردیبهشت‌ماه امسال از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۹:۳۰ برای بازدید عموم دایر است.

این دوسالانه عکس، دی ماه سال گذشته، با هدف برگزاری نمایشگاه، معرفی برگزیدگان، تدوین و چاپ کتاب عکس «قم ۱۴۰۰»، همراه با برگزاری اردو (فتو ماراتن)، نشست‌های تخصصی عکس و تجلیل از پیشکسوتان عکاسی استان قم برپا شده بود.

گفتنی است، نهمین دوره دوسالانه عکس هنرمندان استان قم در سال ۱۳۹۷ برگزار شد.

کد خبر 569708

منبع: ایمنا

کلیدواژه: قم عکاسان قم دوسالانه عکس قم مجموعه عکس عکاسی عکس موبایلی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انجمن عکاسان استاد راهنما مجموعه عکس تلفن همراه استان قم عکس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۱۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی خانه عکاسان جوان، نمایشگاه «وضوح ناقص» عصر روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ با حضور اکبر ناظمی، رسول اولیازاده و جمعی از هنرمندان افتتاح شد.

آرمین عباسی در این نمایشگاه کوشیده مردمان اطرافش را صادقانه با ایده‌ای بدیع تصویر کند. در این نمایشگاه مخاطب با سوژه‌هایی روبه‌رو است که با وجود ناقص‌الوضوح بودن در عکس‌ها، آنچه که وانمود می‌کنند، برجسته شده است. عباسی تلاش داشته تا در آثارش وانمودهای زندگی انسان معاصر را که جزیی از زندگی است، وضوح ببخشد و پیش روی مخاطبان قرار دهد.

در متن استیتمنت نمایشگاه «وضوح ناقص» آمده است: «در جریان زندگی همه‌چیز در پرده‌ای تار تنیده شده است. گویی واقعیت هیچ چیز نه همانی است که می‌بینیم. وضوح در تمام سطوح ناقص است. در این عکس‌ها بر آن بودم که بگویم؛ صورت‌ها، لحظه‌ها، اشک‌ها، لبخندها، فریادها، همه و همه محو در جریان مرموز زندگانی‌اند که شاید کمترین فایده‌اش این باشد که خوب و بد یکدیگر را در تصویری که از خود نشان هم می‌دهیم، نسنجیم. حالا که همه و من می‌دانیم دنیای پیرامون‌مان اینچنین است، پس بیایید راستش را بگوییم. من حقیقت این ماجرا را عکاسی کرده‌ام.»

نمایشگاه «وضوح ناقص» تا روز سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت در خانه عکاسان جوان ادامه دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید به این گالری واقع در یوسف‌آباد، خیابان چهارم، پلاک ۳، طبقه دوم واحد ۳ مراجعه کنند.

کد خبر 6097422

دیگر خبرها

  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • بازیگر اخراجی‌ها کارگردان شد
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • کارگاه عکاسی «حاکی» حوزه هنری انقلاب اسلامی شاهرود افتتاح شد
  • تجلیل از برگزیدگان دومین دوسالانه نشان هدهد سفید در گیلان
  • ضرورت تأمین زیرساخت‌ها و ایجاد جاذبه در آموزش و پرورش
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران
  • سریال «سلمان فارسی» ۱۴۰۵ به پخش می‌رسد