Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی بنیان‌گذار یک استارت‌آپ دانشجویی گفت: یک اجرای عالی می‌تواند یک ایده معمولی را موفق کند. اگر ایده‌ای دارید، مسیر را آغاز کنید و شروع تنها یک ایده معمولی مهمتر از داشتن هزاران ایده عالی‌ست.

محمد مهرآرا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: من در مقطع کارشناسی در رشته کامپیوتر و در مقطع ارشد در رشته عکاسی تحصیل کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه‌ انتهایی یکی از درس‌های مقطع کارشناسی‌ام را با نام «شوت‌شات» به اتمام رساندم که سایتی بود با محوریت عکاسی؛ البته که با شوت‌شاتِ اکنون، بسیار متفاوت بود؛ در واقع استارت‌آپ «شوت‌شات» از دل یک فعالیت دانشجویی متولد شد.

وی افزود: با ورودم به رشته عکاسی دانشگاه هنر تهران، علاقه‌ام به عکاسی شکل جدی‌تری به خود گرفت. در سال ۹۶ و در مقطع ارشد با هدف فعالیت در فضای دانشجویی، نشریه‌ای با عنوان نشریه «کالوتیپ» که مدتی متوقف شده بود را احیا کردیم. دو شماره از این نشریه را منتشر کردیم. همچنین در سال ۹۶ نشریه دیگری با عنوان نشریه «ایز» در دانشگاه هنر تاسیس کردیم که همچنان ادامه دارد و هدفش ایجاد پایگاه نقدِ فضای عکاسی در دانشگاه است.

بنیان‌گذار این استارت‌آپ ادامه داد: یکی از شماره‌های منتشر شده از این نشریات در خصوص آموزش عکاسی بود. این پرونده، ایدۀ آموزش را برایم جدی‌ و من را به داستان‌های ایجاد این برند، نزدیکتر کرد. یکی از دغدغه‌های شکل‌گیری این استارت‌آپ، این بود که با وجود در دسترس بودن دوربین عکاسی برای همگان، آموزش تخصصی آن در دسترس همه نیست. برگزاری دوره‌های حضوری با موانعی مانند زمان و مکان مواجه بود. بسیاری از آموزش‌های تخصصی عکاسی در تهران متمرکز بود و  ما تلاش کردیم تا این سه مانع زمان، مکان و انحصار آموزش، در این ایده، برداشته شود.

مهرآرا بیان کرد: در سال ۹۸ و همزمان با پایان دوران تحصیلی‌ام، «شوت‌شات» امروزی به‌وجود آمد. در ۲۱ بهمن سال ۹۸ سایت شوت‌شات معرفی شد. این سایت تحت عنوان آموزش آنلاین عکاسی، شروع به کار کرد. در شوت‌شات، آموزش‌ها آنلاین هستند که این موضوع موجب برداشته شدن مانع مکان شد. همچنین با ضبط آموزش‌ها و تبدیل آن‌ها به ویدئو، عامل زمان نیز برداشته شد و در نهایت، با وجود مدرس‌های مختلف که اکثرا جوان هستند، تلاش کردیم تا رویکردهای مختلف را در شوت‌شات ایجاد و به این سمت حرکت کنیم.

وی تشریح کرد: محل اصلی درآمد شوت‌شات از طریق فروش دوره‌های آموزش عکاسی و ثبت‌نام داوطلبان در دوره‌های مختلف است. سعی کردیم تا مبلغ دریافتی دوره‌های شوت‌شات را نسبت به سایر دوره‌های مشابه کمتر کنیم. به مرور زمان خدمات و منابع درآمدی دیگری به این استارت‌آپ افزوده شد. برای مثال، فروشگاه آنلاین کتاب‌های عکاسی که به تازگی در مجموعه شوت‌شات، با عنوان «شوت‌شاپ» ایجاد شده است.

بنیان‌گذار این استارت‌آپ دانشجویی خاطرنشان کرد: در کنار مباحث آموزشی، کتابخانه‌ای تخصصی و حضوری ایجاد کردیم که بیش از ۴۰۰ عنوان کتاب تخصصی عکاسی در آن وجود دارد. این کتابخانه درحال حاضر در دسترس تیم آموزش شوت‌شات است و در آینده قصد داریم تا آن را در اختیار عموم قرار دهیم.

مهرآرا گفت: همچنین در مجموعه شوت‌شات، خدمات دیگری مانند آموزش در قالب بازی، ارائه می‌دهیم. بازی «آینه حافظه‌دار» یکی از نمونه‌های ارائه خدمات به این شکل است. در این بازی، افراد با نگاه به عکس‌های عکاسان بزرگ و تاثیرگذار جهان، با اسامی عکاسان مهم و آثارشان آشنا می‌شوند. در راستای این بازی، علاوه بر آموزش ضمنی، افرادی که دارای امتیاز شده‌اند، از تخفیفات در نظر گرفته شده برای پیوستن به دوره‌های آموزشی شوت‌شات بهره‌مند می‌شوند. در واقع آموزش عکاسی که توسط ما ارائه می‌شود، وجوه مختلفی دارد که هسته اصلی آن شوت‌شات است.

وی افزود: ما درحال تولید یک دوربین آنالوگ هستیم که محصول شخصی‌سازی شده شوت‌شات است. این دوربین که نتیجه‌ چندین ماه تحقیق و پژوهش است، در دو ماه آینده و به زودی، رونمایی خواهد شد و پیش‌بینی می‌کنیم که نتیجه تلاش‌های روزانه صدرا باقری، دبیر کارگروه تولید دوربین مجموعه ما، برای مخاطب بسیار جذاب باشد. در ابتدا شوت‌شات یک ایده بود که همراه با سه نفر از دوستان راه‌اندازی شد. درحال حاضر به صورت مستقیم و غیرمستقیم با حدودا ۲۰ نفر دیگر همکاری داریم که اکثر همکاران از دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته عکاسی هستند. در شرایط کاری اکنون، یعنی مدل استارت‌آپی و خصوصاً بودن در این جغرافیا، بخشی از راه، تاریک و ناواضح است و تکه تکه‌های مسیر بعضاً با تجربه کردن و پیش رفتن در این مسیر تکمیل می‌شود. حقیقتاً با وجود این موضوعات بی‌شمار که منجر به تشویش روزهای آغازین کسب‌وکار است، به زرهی پولادین در این مسیر نیاز داریم. گاهی از فرط خستگی، فکر می‎کنم که زره پولادین هم شاید جواب نباشد و استقامت رویین‌تنی، عبارت درست‌تری برای ورود به این مسیر باشد.

بنیان‌گذار این استارت‌آپ ادامه داد: در حال حاضر تولیدات شوت شات به دو بخش آموزش‌های ویدئویی و ترجمه تقسیم می‌شود. آموزش‌های ویدئویی تولیدات شخصی شوت‌شات هستند که به کمک قشر جوان و دانشجویی کشور انجام می‌شود. این دوره‌ها با عناوین مختلفی مانند عکاسی مقدماتی، پورتفولیو برای عکاسان و آشنایی با عکاسان مهم جهان و... برگزار شده‌اند. بخش دوم شامل ترجمه آموزش‌های مدرسان خارجی است تا آموزش‌های خود را به‌روز نگه‌داریم.

بازار کسب‌وکار هنر، بکر و کوچک است

مهرآرا تشریح کرد: تا به امروز از شتاب‌دهنده‌ها بهره‌ای نبردیم، اما برای ادامه مسیر نیازمند استفاده از تجربیات شتاب‌دهنده‌ها و حمایت سرمایه گذاران خواهیم بود. کسب‌وکارهای فرهنگی-هنری در ایران، خصوصا در بازارهایی مانند عکاسی، کمی گنگ است. شناخت بازارهای هنری و افرادی که در چرخه هنر مراوده دارند و همچنین کسانی که در عرصه هنر، واقف به امور استارتاپی هستند، دشوار است. کسانی که در فضای هنری نفس کشیده‌اند، بودن در فضای تجاری هنر را بیشتر درک می‌کنند. اتمسفر کسب‌وکارهای هنر با جوامع دیگری مانند مهندسی متفاوت است. بازار هنر در ایران، بکر و کوچک است و به همین دو دلیل، هم برای سرمایه‌گذاران فرصت مغتنمی است و هم قانع کردن آن‌ها به جهت سرمایه‌گذاری، مشکل است.

وی بیان کرد: چشم‌انداز ما برای آینده شوت‌شات، ارتقا و بهبود بخش‌های موجود است. همچنین تلاش خواهیم کرد تا با برخی از ارگان‌ها و سازمان‌ها همکاری کنیم تا برای سازمان‌ها، عکاسان مورد نیازشان را تربیت کنیم. همچنین در چشم‌انداز شوت‌شات، قصد داریم، علاوه بر آموزش آنلاین عکاسی، به آموزش مباحث هنری دیگری، مانند سینما، نیز ورود پیدا کنیم. همچنین در بخش فروشگاه، تلاش خواهیم کرد تا علاوه بر کتاب‌های تخصصی عکاسی، تجهیزات لازم در این زمینه را هم به فروشگاه اضافه کنیم.

وجود تورم و عدم توانایی تامین نیروی متخصص لازم در بخش‌های مختلف ما را دچار چالش کرده است

بنیان‌گذار شوت‌شات تشریح کرد: یکی از مشکلات پیش‌بینی نشده ما، همکاری با دانشجویان است. دانشجویان باتوجه به تخصص عمیقی که در حوزه عکاسی دارند، اعتماد به نفس کم و وسواس بسیار زیاد در محتوا دارند. در نتیجه روند تولید بسیار طولانی می‌شود. بعضاً روند پیش‌تولید محتواها چندین ماه به طول می‌انجامد. همچنین بدون شک، شروع و ارتقاء هر استارت‌آپ به همراه نیروهای متخصص پیش می‌رود؛ نیروی متخصص ما را با مباحث مالی مرتبط می‌کند و وجود تورمی‌ عجیب و عدم توانایی تامین نیروی متخصص لازم در بخش‌های مختلف، ما را دچار چالشی سخت کرده است.

مهرآرا تصریح کرد: تا کنون به صورت مستقیم با دانشگاه‌های دیگر وارد همکاری نشده‌ایم. برنامه‌ریزی کردیم تا پس از رشد متناسب با برنامه، در این زمینه اقداماتی داشته باشیم. البته در مسیر پرپیچ‌وخم شوت‌شات، تا به امروز با اساتید مطرح دانشگاه مشورت‌هایی داشته‌ایم و از تجارب آن‌ها بهره‌مند شدیم. اکنون که نام اساتید مطرح شد، من باید از کسی که همواره در مسیر علاقه‌ام به عکاسی، نقشی پر رنگ داشته‌اند یاد کنم. استاد حمیدرضا گیلانی‌فر بزرگوار که در سال ۹۰ و در جریان یک کلاس ۱۰ جلسه‌ای با ایشان آشنا شدم. شخصیت این استاد بزرگوار، همواره برای من پر از نور و الهام‌بخش بوده است. در کلاس استاد گیلانی‌فر، هنرجویان، درس‌های زیادی می‌گیرند و شاید آخرین مطلبی که آموزش می‌بینند، عکاسی باشد.

امروز به «اجرا» معتقدم، نه ایده

وی خاطر نشان کرد: «شوت‌شات» تلفیق دوران‌های مختلف زندگی من است. شوت‌شات حاصل جمعِ تحصیل در رشته آی‌تی، عکاسی و همچنین دوستان و ارتباطاتی بود که در طول دوران زندگی‌،‌ داشتم. در سالیان قبل، به شدت روی طرح ایده متمرکز بودم، درحالی که امروز به «اجرا» معتقدم. یک اجرای عالی می‌تواند یک ایده معمولی را موفق کند. در واقع، شروع تنها یک ایده معمولی، مهمتر از داشتن هزاران ایده عالی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی استارت آپ ها استارتاپ دانشجویی دانشگاه استارت آپ بنیان گذار آموزش ها شوت شات دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۶۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۷): حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری» بیان می‌کند که بررسی لوایح بودجه سالیانه یکی از مهم‌ترین ابزار‌های مجلس شورای اسلامی در جهت نظارت بر عملکرد دولت و دستگاه‌های اجرایی در راستای اهداف و تکالیف قانونی آنهاست. همچنین، بررسی و تصویب لوایح بودجه موجب شفافیت مالی دولت و شفاف شدن برنامه‌ها و اولویت‌های دولت است. به‌این‌ترتیب، نظارت مجلس بر سیاست‌ها و اولویت‌های دولت در حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین حوزه‌های پیشران اقتصاد و صنعت در دنیای امروز، دارای اهمیت بسزایی است. 

* لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ 

این گزارش توضیح می‌دهد که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ برخلاف سال‌های گذشته، به‌موجب ماده (۱۸۲) قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در دو مرحله و دو بخش شامل ماده‌واحده و جداول تفصیلی مشتمل‌بر ارقام بودجه به‌همراه پیوست‌های مرتبط ارائه شده است. البته لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به‌صورت ناقص ارائه شده و فاقد فصول هزینه‌ای در جدول شماره ۲ و حذف جدول ۶ ماده‌واحده در‌خصوص امور و فصول ده‌گانه و پیوست شماره ۴ درخصوص ارائه برنامه‌ها بر‌حسب برنامه و فعالیت است که شفافیت لایحه بودجه را به‌شدت کاهش می‌دهد و نظارت‌پذیری آن را با تردید مواجه می‌کند.

این گزارش ادامه می‌دهد که با‌این‌حال، هرچند با حذف جدول ۶ ماده‌واحده و عدم ارائه برنامه قابل ارزیابی برای دستگاه‌ها، امکان بررسی اعتبارات این حوزه از منظر امور، فصول و برنامه دستگاه‌های مختلف در بدو امر از بین رفته است، اما می‌توان با بررسی اعتبارات دستگاه‌های اصلی حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری تا حدودی از وضعیت آنها به‌لحاظ توانایی در پرداخت هزینه‌های مختلف و انجام وظایف آگاهی یافت و از این مسیر مجلس می‌تواند درخصوص تصویب، اصلاح یا عدم تصویب لایحه تصمیم‌گیری کند؛ لذا باید افزود بدون بررسی لوایح بودجه سالیانه که منطقاً باید برش‌های یک‌ساله از برنامه‌های توسعه باشند، نمی‌توان میزان اجرا یا اهتمام دولت‌ها به‌اجرای برنامه‌های توسعه را سنجید.

* عدم امکان بررسی فصول آموزش عالی و پژوهش

در این گزارش آمده است که با ارائه نشدن جدول ۶ ماده‌واحده و پیوست شماره ۴ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و ارائه نشدن فصول هزینه‌ای در جدول ۲، امکان بررسی فصول آموزش عالی و پژوهش و سهم آنها از امور آموزش و پژوهش و نیز سهم آنها از مصارف بودجه عمومی کشور و محاسبه سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی امکان‌پذیر نیست و بررسی سیاست‌ها و اولویت‌های دولت در این زمینه به‌سختی انجام‌پذیر است. 

این گزارش بیان می‌کند که ارائه نشدن پیوست ۴ که حاوی اعتبارات پیش‌بینی شده بر‌حسب برنامه‌ها و فعالیت‌های دستگاه‌های مختلف است، شفافیت بودجه را کاهش داده است. برای نمونه امکان تفکیک برنامه‌های خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌ها و سایر مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به آن وجود ندارد و تصویب چنین لایحه‌ای همراه با ابهام خواهد بود. 

* انطباق ضعیف لایحه با برنامه هفتم پیشرفت

در این گزارش آمده است که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ دارای انطباق ضعیفی با برنامه هفتم پیشرفت است که در مجلس شورای اسلامی در حال رفع ایرادات شورای نگهبان است. برای مثال این لایحه از تکالیفی نظیر حمایت از دانشجویان مستعد و ممتاز متقاضی تحصیل در رشته‌های اولویت‌دار کشور موضوع بند «ب» ماده (۹۶) و ارتقا و بهبود علوم پایه و علوم انسانی موضوع تبصره «۲» ماده (۹۷) برنامه هفتم پیشرفت غفلت کرده است. 

این گزارش ادامه می‌دهد که هزینه امور پژوهشی «شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت» نسبت به مصوب سال ۱۴۰۲ کاهش‌یافته، در‌حالی‌که مجموع اعتبارات این دستگاه‌ها بالغ‌بر ۱۷ درصد نسبت به‌مصوب سال ۱۴۰۲ رشد داشته است. همچنین بررسی اعتبارات وزارت علوم و دانشگاه‌ها و سایر مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی وابسته به آن و میانگین رشد ۳۵ درصدی این اعتبارات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نسبت به مصوب سال ۱۴۰۲ حاکی از ناتوانی دانشگاه‌های دولتی کشور در تأمین هزینه‌های خود از‌جمله هزینه رفاهیات دانشجویی، پژوهشی و فرهنگی و ... است. همان‌طور که در سال ۱۴۰۲ این اتفاق افتاد و دولت به‌ناچار برای جبران کمبود اعتبارات آنها تخصیص بودجه را ۱۱۰ درصد و برای برخی از دانشگاه‌ها بالاتر از ۱۱۰ درصد انجام داد.

* بررسی ترکیب اعتبارات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر مراکز آموزشی، پژوهشی

این گزارش توضیح می‌دهد که بررسی ترکیب اعتبارات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر مراکز آموزشی، پژوهشی و رفاهی وابسته به آن در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که وابستگی هزینه‌های دستگاه‌های فوق به اعتبارات عمومی نسبت به مصوب سال ۱۴۰۲ (که ۷۳ درصد برآورد شده بود)، ۴ درصد کاهش پیدا کرده است. اما در مقابل درآمد اختصاصی این بخش به میزان میانگین ۳ درصد رشد داشته است. این بدین معناست که رویکرد دولت، کاهش سهم اعتبارات عمومی در بودجه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و سوق دادن آنها به‌سمت درآمد‌های اختصاصی است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌دهد که ۲۰۰ میلیارد تومان از درآمد اختصاصی ردیف ۱۱۳۵۰۰ (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و انتقال آن به ستون درآمد اختصاصی ۱۴۰۳ ردیف ۱۱۳۵۰۲ به نام صندوق رفاه دانشجویی با توافق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتقال یابد. همچنین سهم (۴۰۰ میلیارد تومان) جهاد دانشگاهی از اعتبار ردیف «تعمیر و بازسازی فضا‌های فیزیکی دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد دانشگاهی» به شماره طبقه‌بندی (۵۵۰۰۶۸) تفکیک شده و با توافق طرفین به ردیف ۱۱۳۶۲۰ ذیل جهاد دانشگاهی منتقل شود. 

این گزارش ادامه می‌دهد که سنجه‌های عملکردی دستگاه‌های سیاستگذار در جدول (۲-۷) متناسب با هدف‌گذاری جدول ۲۱ ماده (۹۳) قانون برنامه هفتم پیشرفت و سایر احکام مندرج در فصل ۲۰، از‌جمله افزایش سهم آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای، حمایت از دانشجویان مستعد و ممتاز متقاضی تحصیل در رشته‌های اولویت‌دار کشور و ارتقا و بهبود علوم پایه و علوم انسانی اصلاح و ردیف ردیف متفرقه «طرح‌های نوآورانه جهاد دانشگاهی» به شماره طبقه‌بندی (۶۵-۵۵۰۰۰۰) اصلاح شود. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از کی شروع می‌شود؟
  • کارگاه عکاسی «حاکی» حوزه هنری انقلاب اسلامی شاهرود افتتاح شد
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود