Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اردبیل یک مدرس عکاسی گفت: برای ارتقای آموزش عکاسی در درجه اول باید مدرسان عکاسی که مبلغ و مروج این رشته هستند بتوانند خود را از نظر سطح علمی و مخصوصا طهارت روح توسعه دهند و پایه علمی و معرفتی خود را بسیار تقویت کنند.

حسن ملکی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اصطلاحا همیشه باید به روز و طالب باشیم تا بتوانیم مطالب آموزشی جدید را به فراگیران ارائه دهیم چرا که آموزه های ما به نوعی در آنها متجلی و نمود پیدا می کند و به نوعی آنها تبلور اندیشه ها و افکار ما هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: باید با تفهیم درست و منطقی هنر عکاسی بتوانیم بستری بسیار امن و آرامبخش و امید بخش را برای هنرجویان مهیا کنیم و حتی بتوانیم با انعکاس فعالیت های خود ( اعم از برگزاری نمایشگاه عکس، چه حقیقی یا مجازی  و...)  تمهیدات لازم را برای غنی سازی فرهنگ و تقویت و گسترش  و در دید همگان قرار دهیم طوری که در جامعه این رشته را فرهنگ سازی کنیم که والدین خود راغب باشند مقدمات لازم را برای ورود و ادامه تحصیل و فراگیری فرزندان خود برای ورود به این رشته را آماده کنند .


این مدرس دانشگاه ادامه داد: موهولی ناگی (1895-1945) عکاس و معلم مدرسه باهاوس یک عبارت معروف دارد که گفته در آینده کسی بی سواد است که عکاسی نداند و به نظر بنده منظور وی شاید این باشد که چون عکاسی عمومی ترین و فراگیرترین هنر است و حتی امروزه هم با وجود موبایل، همه به نوعی هر روز عکاسی می کنند.


ملکی با بیان اینکه آموزش عکاسی برای همگان لازم است، اظهار کرد: ما می توانیم در قالب های مختلف از طریق صدا و سیما، نشریات، کتاب و غیره در امر آموزش و ارتقا بخشی سطح آموزش آن قدم های بسیار موثری برداریم.


به گفته این مدرس دانشگاه، در برخی ممالک پیشرفته در مقطع ابتدایی کودکان را به آموزش عکاسی و موسیقی هدایت می کنند چرا که از همان اوان کودکی می خواهند به آنها یاد بدهند که خوب ببینند (عکاسی) و خوب بشنوند(موسیقی) چرا که بیشتر دریافت ما از پیرامون خود با این دو حس بینایی و شنوایی اتفاق می افتد.


به اعتقاد ملکی، اگر ما فقط بتوانیم خوب ببینیم و خوب بشنویم بسیار از معضلات و مشکلات جامعه امروزی ما حل خواهد شد و اگر به قرآن مجید مراجعه کنیم اکثر آیات قرانی به این جمله ختم می شوند که برای آنهایی که شنوا و بینا هستند یا او(خدا) شنوا و بینا است؛ درست است هدف و مقصود، چشم یا گوش ظاهر نیست بلکه مساله معرفتی است اما باید اذعان کنیم که حصول معرفت، اول از طریق حس است.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت آموزش این رشته هنری در اردبیل تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل و دانشگاه جامع علمی کاربردی نوین، هر دو در مقطع کارشناسی عکاسی پذیرش دانشجو دارند و لازم به ذکر است که تا دو سال اخیر نزدیک به یک دهه دانشکده خبر اردبیل استعداد های بسیار خوبی را در زمینه عکاسی، تربیت و پرورش داده بودکه متاسفانه نزدیک به دو سال است که این دانشکده بنا به دلایلی به عمر خود پایان داده است. 

چرا اردبیل میزبان جشنواره های عکاسی نیست؟

به گفته این مدرس دانشگاه و هنرستان ها، رشته عکاسی از سال 78 تا 98 در چند هنرستان اردبیل دایر بود که آن هم متاسفانه به دلیل عدم نیروی متخصص و کم کاری برخی مسئولین 2 سال است که در این رشته دیگر ثبت نام به عمل نمی آید.


وی گفت: تعداد انگشت شماری و شاید هم کمتر، موسسه های هنری خصوصی در زمینه عکاسی فعالیت کرده و انجمن سینمای جوان اردبیل هم در این مورد یعنی تربیت هنرجویان عکاسی گام های مثبتی برداشته است.


ملکی در مورد حمایت نهادهای متولی از فعالان رشته عکاسی تصریح کرد: حمایت های نهادهای متولی زیاد چشمگیر و قابل عرض نیست اما به ندرت فعالیت هایی در این مورد انجام می شود که از جمله برگزاری کارگاه های عکاسی، برگزاری نمایشگاه عکس، جشنواره های  عکاسی و اردوهای عکاسی را می توان نام برد.


وی با بیان اینکه این رویدادها در حد بسیار کم و در محدوده استانی انجام می گیرد، ادامه داد: در استان های همجوار از جمله تبریز و زنجان هر ساله چندین جشنواره های ملی و بین المللی در حد بسیار مطلوبی برگزار می شود و بنده از نزدیک شاهد این اتفاقات بودم ودر جشنواره ها حضور داشته ام که از جمله جشنواره ملی و بین المللی فیروزه تبریز که با حضور کثیری از عکاسان برتر کشور 8 سال مداوم و به صورت زنده و با حضور عکاسان شرکت کننده در حال برگزاری است و جشنواره سلامت و روان به صورت بین المللی در زنجان برگزار می شود.


این مدرس دانشگاه ادامه داد: مگر ما چه چیزی از آنها کم داریم که این چنین رویداد هنری تا به امروز در اردبیل اتفاق نمی افتد؟ در حالی که خیلی از عکاسان اردبیل در سطح ملی و بین المللی یک چهره بسیار شناخته شده هستند و اردبیل هم پتانسیل برگزاری همچنین جشنواره هایی را دارد.


ملکی افزود: علت را باید در خود جویا شویم یا مسولین شاغل در نهادهای متولی با این رشته و در کل با اصل و فلسفه هنر بیگانه هستند یا اینکه از درک درست هنر و جایگاه آن در جامعه بی اطلاع هستند در حالی که دو جشنواره مذکور (فیروزه تبریز) به همت شهرداری و سلامت روان به همت علوم پزشکی زنجان انجام می شود و آنها می دانند که برای انعکاس زیبایی های شهر، جاودانگی، جاذبه های دیدنی و ترویج فرهنگ قرار نیست هزینه هنگفتی خرج کنند بنابراین رسانه عکاسی را بهترین مرجع برای جاودانگی می دانند و با این رسانه، فرهنگ و تاریخ شهر خود را جاودانه می سازند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری هنر عکاسی مدرس دانشگاه بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۷۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت امام صادق (ع) انفجار علمی بود

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: کار و رسالتی که امام صادق (ع) بر عهده داشت، انفجار علمی بود که بستر آن در دوران قبل از امام صادق (ع) فراهم شده بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم در اردبیل، آیت‌‌الله سید حسن عاملی در یادواره شهدای نیر در مسجد جامع این شهرستان، اظهار داشت: بعد از رحلت پیامبر (ص) بیان احکام به دلایل مختلفی امکان پذیر نشد و امام صادق (ع) بعد از تلاطم ایام امامت علی (ع)، امام حسن مجتبی (ع)، امام حسین (ع) و امام سجاد (ع) با همراهی پدرش توانست زمینه بیان فقهی مکتب اسلام را به شایستگی فراهم کند.

وی تصریح کرد: 25 سال امام صادق (ع) در عالی‌ترین سطح به تربیت شاگردان پرداخت و توانست بیش از 30 هزار نفر جمعیت را در مکتب خود پرورش داده و به عنوان عالمان و دانشمندان پرآوازه راهی سرزمین‌های مختلف کند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: امام باقر (ع) احادیث نبوی و کلام گهربار ائمه اطهار قبل از خود را از دل تاریخ بیرون کشید و امام صادق (ع) نیز که به راستگویی معروف شده بود، توانست این اسناد و هویت اسلامی را به عنوان ملاک ارزشی مکتب اسلام معرفی کند.

عاملی افزود: صادق آل محمد در حقیقت دین خالص را عرضه کرد تا مرجعیت علمی بعد از پیامبر (ص) توسط امام صادق (ع) انجام شده و احکام الهی بیان شود و به عنوان کار خطیر و ارزشمند انفجار علمی در این مقطع رخ بدهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: هر چند جائران زمان همچون منصور با آن امام مخالفت می‌کردند اما امام صادق (ع) توانست شایسته‌ترین و بهترین مسیر ارزشی را طی کرده و بتواند سرمایه‌های معنوی را با الگوی هدایت‌محوری، راستگویی و همچنین صبر و حلم فراهم آورد.

امام جمعه اردبیل به جایگاه استاد مطهری و سیره این شخصیت فرزانه عصر معاصر اشاره کرد و ادامه داد: استاد مطهری نیز از درس‌آموختگان مکتب امام جعفر صادق و سایر ائمه محسوب می‌شود که توانست در حساس‌ترین مقاطع انقلاب همراه امام بوده و اسلام را از انحراف و انحطاط نجات دهد.

عاملی رهبری صالح جامعه را بسیار با اهمیت توصیف کرد و گفت: اعتقاد به رهبری صالح می‌تواند جامعه را از کج‌روی‌ها در امان نگه داشته و به نوعی اصلاح و پالایش را به انجام برساند.

وی یاد و خاطره شهدا را گرامی داشت و اضافه کرد: شهدا حق بزرگی بر گردن ما دارند چرا که در حساس‌ترین مقاطع توانسته‌اند با خون پاک خود و ایثار و گذشت در برابر دشمنان بایستند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل بیان کرد: ما نیز امروز باید دین خود را در برابر این شهدا ادا کنیم تا با پیمودن راه و مسیر معنوی آنها زمینه سعادت و رستگاری را مهیا کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، امیر سیدعلی نباتی فرمانده تیپ 40 هجومی ارتش جمهوری اسلامی نیز در یادواره شهدای شهرستان نیر، گفت: 45 سال تلاش و مجاهدت نیروهای مسلح در قالب ساخت و تجهیز سخت‌افزارهای نظامی و امنیتی برای کشورمان بوده اما در نقطه مقابل آن آنچه به این کشور عظمت و بالندگی داده میراث عظیم شهدا، جانبازان و آزادگانی است که با قدرت ایمانی خود این کشور را در برابر تمامی توطئه‌ها بیمه کرده است.

وی تصریح کرد: دشمنان از ابزارهای نظامی ما هول و هراسی ندارند بلکه بالاتر از آن این قدرت ملت ایران است که با سیره و سلوک انبیا و اولیای الهی به ویژه مکتب حسینی آمیخته شده و این مرام و اندیشه می‌تواند نقطه قوت و بازدارنده برای جمهوری اسلامی ایران محسوب شود.

فرمانده تیپ 40 هجومی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح با هوشمندی و صلابت در صحنه‌های دفاع از این کشور حضور دارد و قطعا بر این باور است که خون پاک این شهدا می‌تواند بهترین قدرت استحکام بخش برای این کشور محاسبه شود.

نباتی افزود: در شهرستان نیر ارتش با تقدیم 30 شهید توانسته صلابت و اقتدار خود را به نمایش بگذارد و قطعا در این عرصه همچنان آمادگی مقابله با تهدیدها و ترفندهای دشمنان را داریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: به دنبال یاوه‌گویی‌ها و برخی اقدامات مخرب رژیم صهیونیستی ما توانستیم صلابت نیروهای مسلح را در عملیات وعده صادق به نمایش بگذاریم و اگر دشمن دست از پا خطا کند، ضربات سهمگین و هولناک بیشتری را دریافت خواهد کرد.

فرمانده تیپ 40 هجومی ارتش جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: مستکبران روزگار احساس می‌کنند که توان هرگونه برنامه‌ریزی علیه امت اسلامی را دارند در حالی که جمهوری اسلامی ایران پیشرو کشورهای اسلامی منطقه، حامی مظلومان بوده و لحظه‌ای از قدرت نمایی معنوی و ارزشی خود در برابر مستکبران دست نخواهد کشید.

نباتی برگزاری یادواره‌های شهدا را بهترین فرصت برای بازآموزی اندیشه و سیره آنها یاد کرد و ادامه داد: ما امروز به تفکر شهادت و ایثارگری بیش از هر زمان دیگر نیاز داریم چرا که اگر از این اصل غفلت کنیم، قطعا گرفتار برخی خام‌اندیشی‌ها خواهیم شد.

انتهای پیام/131

دیگر خبرها

  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • خواهر و برادر کبودراهنگی برگزیده لکوکاپ ایران
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • رسالت امام صادق (ع) انفجار علمی بود
  • کارگاه عکاسی «حاکی» حوزه هنری انقلاب اسلامی شاهرود افتتاح شد
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • تروما چهارمین علت مرگ در دنیا
  • حضور ۱۷ تیم باشگاهی اردبیل در جشنواره مینی والیبال
  • گردهمایی جامعه جراحان ایران در تهران/ تبادل اطلاعات علمی
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران