Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@18:20:16 GMT

غفلت آموزش عالی از «هنرهای جدید»

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۳۹۳۲

غفلت آموزش عالی از «هنرهای جدید»

«هنرهای جدید» عنوان رشته‌ای است که در چند سال اخیر به عنوان یکی از بخش‌های مورد توجه در جشنواره هنرهای تجسمی فجر برگزار می‌شود. دوازدهمین دوره این جشنواره نیز در حالی برگزیدگان خود را اعلام کرد که در رشته هنرهای جدید «سجاد دادپور» به عنوان هنرمند برگزیده معرفی شد.

مهدیه قمری/

  «هنرهای جدید» عنوان رشته‌ای است که در چند سال اخیر به عنوان یکی از بخش‌های مورد توجه در جشنواره هنرهای تجسمی فجر برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوازدهمین دوره این جشنواره نیز در حالی برگزیدگان خود را اعلام کرد که در رشته هنرهای جدید «سجاد دادپور» به عنوان هنرمند برگزیده معرفی شد.

دادپور، متولد اردبیل است. رشته تحصیلات این هنرمند، کاردانی فیلم‌سازی و کارشناسی عکاسی است. او در حال حاضر به عنوان مدرس عکاسی در انجمن سینمای جوانان اردبیل فعالیت می‌کند.

دادپور در توضیح «هنرهای جدید» که یکی از بخش‌های جشنواره هنرهای تجسمی است، می‌گوید: از آن جایی که ورودم به هنر با عکاسی شکل گرفت و بعدها با فیلم‌سازی آشنا شدم و در این رشته تحصیل کردم، برای برخی از عکس‌هایم حرکت را متصور می‌شدم، بعدها که کارشناسی عکاسی را به صورت آکادمی ادامه دادم، این تصور حرکت بیشتر و بیشتر شد و در حقیقت نخستین کاری که به صورت ویدئوآرت و پرفورمنس انجام دادم به سال ۹۶  بازمی‌گردد.

تعریف درستی از «هنرهای جدید» وجود ندارد

به گفته دادپور، با ظهور جنبش‌های جدید هنری پس از دهه ۱۹۶۰، شکل و مضمون اثر هنری و رابطه‌اش با انسان و طبیعت مجدداً مورد پرسش‌ قرار گرفت. هنرمندان از آخرین دستاوردهای تکنولوژیک برای بیان‌ مفاهیم و موضوعات هنر خود بهره گرفتند.

وی معتقد است: دنیای هنر معاصر مجذوب ویدئو شد زیرا قدرت و تأثیری که این‌ رسانه در بداهه‌پردازی داشت می‌توانست وسیله خوبی برای ضبط و خلق رویدادها و اجراها که در قلمرو هنر جدید نقش مهمی داشتند، باشد.

این هنرمند از زیرمجموعه هنرهای جدید در کشور و جشنواره هنرهای تجسمی فجر سخن می‌گوید و می‌افزاید: هنرهای جدید به‌خصوص در جشنواره فجر به سه مدیوم (رسانه) تقسیم شده و شامل  پرفورمنس آرت، هنر چیدمان  و ویدئوآرت است.

به گفته دادپور، تعداد هنرمندان فعال در این هنرها ممکن است در کشور ما زیاد نباشد. البته شاید تعریف درستی از هنرهای جدید در دست عموم مردم وجود ندارد، بنابراین طبیعی است  این هنرها مورد توجه همه هنرمندان قرار نگیرد.

او به این نکته تأکید می‌کند که عدم‌ارائه آثار این رشته در مکان یا گالری برای هنرهای جدید از جمله موضوعاتی است که هنوز هنرمندان این رشته نتوانستند برای آن راهکاری پیدا کنند. این در حالی است که در هنرهای جدید بستر برای اجرا بسیار زیاد است، اما هنرمندان به‌خصوص کسانی که به دنبال اجرای پرفورمنس‌آرت هستند با اخذ مجوز دست و پنجه نرم می‌کنند.

به گفته این هنرمند، مهم‌ترین ویژگی هنرهای جدید، گستردگی آن است. او می‌گوید:  این هنر همه هنرها از سینما گرفته تا نقاشی و از تئاترخیابانی تا عکاسی مستند اجتماعی را دربرمی‌گیرد. همچنین هنرهای جدید این امکان را برای هنرمند تجسمی فراهم می‌کند که دیگر دغدغه‌اش وجود چارچوب و تعریف مشخص نباشد و با آسودگی خاطر تمایلات درونی و تفکری خود را در یک اثر نمایان کند.

دادپورمعتقد است: با این گستردگی تا آنجایی که می‌دانم متأسفانه این هنر در دانشگاه‌های کشور ما به صورت خاص تدریس نمی‌شود، به جز چند واحد آزاد که دانشجویان با این هنرها آشنا باشند.

جشنواره و ایجاد بازار برای هنرمندان

وی در خصوص تأثیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر و کارکردهایی که این جشنواره می‌تواند در میان هنرمندان و مردم داشته باشد، می‌گوید: از نگاه من جشنواره هنرهای تجسمی‌ فجر یکی از بزرگ‌ترین اتفاق‌هایی است که هنرمندان با حضور در بخش نمایشگاهی و رقابتی آن معرفی می‌شوند. دادپورمعتقد است: این معرفی، انگیزه بیشتری در یک هنرمند ایجاد می‌کند که البته معرفی جایی اعتبار دارد که دنباله‌اش پیگیری مسرانه‌ای داشته باشد.

این هنرمند با اشاره به اینکه تغییر رویکرد جشنواره موجب ایجاد ظرفیت‌هایی در سه سال گذشته شد که هر یک از آن‌ها می‌تواند منبع هنری بسیار خوبی برای آیندگان باشد، افزود: این تغییرات حتی می‌تواند جشنواره را  به بازار خرید و فروش آثار هنرمندان تبدیل کند که برای جامعه هنری بسیار مورد نیاز است.

دادپور به این نکته اشاره می‌کند اگر هنرمند یا هر شخص دیگری در مشاغل مختلف که بتواند از دسترنج خود که علاقه‌مند به آن است پول کسب کند، بیش از پیش لذت می‌برد و برای ادامه مسیر بیشتر و بهتر برنامه‌ریزی می‌کند، شاید خریدوفروش آثار هنری برای فهمیده شدن مفهوم‌های خفته در آثار، کمک شایانی داشته باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تئاتر جشنواره هنرهای تجسمی فجر هنرهای جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۳۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد

به گزارش خبرنگار مهر، هادی قاسمی رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور در نشست خبری جشنواره قرآن و عترت حیات با شعار حس یک انتخاب تازه که امروز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت ماه در لانه جاسوسی برگزار شد، گفت: نیاز و عطش مردم با گذشت زمان به مفاهیم قرآن بیشتر می‌شود و این موضوع بتوان شاهد مثالش را در حوزه فعالیت‌های قرآنی ماه رمضان پیدا کرد.

وی ادامه داد: قرآن ریشه در زندگی مردم و ملت دارد و هر چند روز هم حس نیاز به آن بیشتر شده‌است.بسیج دانشجویی اجرای برنامه جشنواره حیات با شعار حس یک انتخاب تازه که با زاویه جدید ورود به مفاهیم قرآنی پیدا می‌کند، قرآن را در متن زندگی تغییر می‌دهد.

وی با اعلام اینکه مدت زیادی از اطلاع‌رسانی این جشنواره نگذشته است، افزود: بیش از دوازده هزار نفر در نه رشته ورود داشته و ارزیابی شدند. مرحله نهایی این جشنواره نیز در مشهد مقدس ۲۲ تا ۲۵ اردیبهشت ماه با ۴۰۰ نفر از برگزیدگان برگزار خواهد شد.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی ادامه داد: محوریت جشنواره موضوع سبک زندگی است.توجه به اینکه قرآن در متن زندگی جاری و ساری باشد و آنچه در این شرایط و فضای متلاطم به انسان آرامش می‌دهد، مفاهیم قرآنی است.

وی اظهار داشت: اتفاقات اخیری که در دانشگاه‌های اروپا و آمریکا رخ داده نوید دهنده جنس صداهایی است که در متن قرآن آمده که یاریگر مظلوم باشیم و صدای حقیقت جویی در تمام عالم در حال شنیده شده است. این جشنواره سال نخستی است که برگزار می‌شود امیدواریم سالهای بعد حوزه بین الملل را به آن اضافه کنیم.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی بیان کرد: اقبال دانشجویی در دانشگاه‌های مختلف جای خودش را باز کرده است. استحکام مفاهیم اسلامی با مضامین قرآنی قابل انتقال به نسل جوان است.

قاسمی در پایان گفت: شبکه کردن کسانی که کنش گری در خصوص مسائل قرآنی دارند، بسیار اهمیت دارد و صرفاً برگزاری رویداد و جلسه نمی‌تواند کمک کننده باشد. با شبکه کردن کسانی که به دنبال مفاهیم قرآنی تلاش می‌کنند با فهم دقیقی از مسائل، به دنبال تلاش برای حل کردن آن برمیاییم.

در ادامه محمد بابایی دبیر جشنواره قرآن و عترت حیات گفت: جشنواره حیات از آبان سال گذشته آغاز شد ۸ هزار نفر در نه رشته ثبت نام کردند. در این جشنواره، دانشجو را به سبک زندگی سوق می‌دهیم تا روز به روز با مفاهیم قرآنی جلو ببریم. مرحله استانی از اول ماه رمضان تا آخر این ماه برگزار شد.

وی با اعلام رشته‌های این جشنواره گفت: این جشنواره در بخش‌های مختلف هنری برپا می‌شود.پنج رشته آوایی، یک رشته کتبی و سه رشته هنری از جمله رشته‌های این جشنواره است.

بابایی با تاکید بر اینکه ما به دنبال تخصص نیستیم، اظهارداشت: ما به رشته‌هایی پرداختیم که خودش به تنهایی چندین بخش را در برمی‌گیرد. همچنین رویداد طرح ملی راویان قرآن از جمله برنامه‌های دیگر این جشنواره است.

کد خبر 6097477 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی به سوی خانه ابدی بدرقه شد
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • خنیانگر آیینی و مردمی موسیقی شمال خراسان درگذشت
  • بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت