Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر معتقد است که رشته معماری ترکیبی از هنر، علم، ریاضی و کسب‌وکار است؛ بنابراین نیاز به پیش‌زمینه‌ای قوی در موضوعات مختلف دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، مجاورت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر با دانشگاه صنعتی و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از یک طرف و وجود میراث فرهنگی غنی و معماری ابنیه و آثار هنری خیره‌کننده شهر اصفهان که به‌عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی شناخته می‌شود از طرف دیگر، موجب شده این واحد دانشگاهی رویکرد توسعه کمی و کیفی رشته‌های فنی و مهندسی خود را بیش‌ازپیش تقویت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با خبر شدیم از بهمن امسال دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در مقطع کارشناسی ناپیوسته معماری دانشجو می‌پذیرد. به همین منظور و برای آشنایی علاقه‌مندان با این رشته تحصیلی به سراغ محمد شیخ بهایی مدیر گروه معماری این واحد دانشگاهی رفته و قابلیت‌ها و ویژگی‌های این رشته را جویا شدیم.

 آنا: مهندسی معماری چه جایگاهی در بین رشته‌های تحصیلی دانشگاه دارد؟

شیخ بهایی: معماری رشته میان‌رشته‌ای بوده و نه‌ فقط به‌عنوان یکی از هفت هنر اصلی محسوب می‌شود و آثار معمار در زمره آثار هنری مطرح و قابل بررسی است؛ بلکه رشته فنی و مهندسی نیز به حساب می‌آید.

معماری ایران از قدیم‌الایام دارای دو نظام کلی آموزش بوده یکی از این دو، نظام آموزش سنتی معماری است که ریشه در قرون و اعصار دارد و انتقال اطلاعات و مفاهیم در آن به‌صورت سینه‌به‌سینه انجام پذیرفته و نظام دوم با ظهور مدارس معماری در ایران و با عنوان نظام آموزشی آکادمیک و کلاسیک به وجود آمده است.

اهمیت بازشناسی آموزش معماری در کشور نیز آنجا بیشتر جلوه می‌کند که غالباً در مقام مقایسه معماری و معماران معاصر با معماری و معلمان گذشته برمی‌آییم، این در حالی است که معمار معاصر را محصول آموزش دانشکده‌های معماری امروزی و معمار گذشته را حاصل آموزش سنتی معماری می‌پنداریم.

آنا: علاقه‌مندان به تحصیل در این رشته باید در چه زمینه‌هایی دارای استعداد باشند؟

شیخ بهایی: رشته معماری ترکیبی از هنر، علم، ریاضی و کسب‌وکار است؛ بنابراین نیاز به داشتن یک پیش‌زمینه قوی در موضوعات مختلف دارد.

یک معمار باید دارای قدرت تجسم بالا، ذوق هنری و خلاقیت باشد و عناصر زیبایی‌شناختی بصری را بشناسد. اگر یک رشته میان‌رشته‌ای شما را به هیجان می‌آورد، رشته معماری می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.

آنا: دانشجویان شاغل به تحصیل در این رشته چه مواردی را فرامی‌گیرند؟

شیخ بهایی: تحصیل در رشته معماری در مقطع کارشناسی چهار سال به طول می‌انجامد و دانشجویان در طول تحصیل خود در رشته معماری دروسی مثل هندسه کاربردی، علوم رایانه به‌ویژه مدل‌سازی سه‌بعدی و هنر، کروکی و اسکیس، عکاسی و ... را خواهند آموخت.

رشته معماری در مقطع کارشناسی، دارای دو زیرشاخهٔ معماری و معماری داخلی است. به‌طور کلی تعداد واحدهایی که دانشجوی رشته معماری باید در طول تحصیل بگذراند ۱۴۰ واحد است. در ادامه تحصیل برای مقطع کارشناسی ارشد، متقاضیان می‌توانند گرایش‌های انرژی و معماری، مهندسی معماری، تکنولوژی معماری، معماری منظر، مدیریت پروژه و ساخت، معماری داخلی و غیره را برگزینند.

آنا: آینده شغلی دانش‌آموختگان رشته معماری در بازار کار چگونه است؟

شیخ بهایی: افرادی که در حرفه معماری متخصص هستند، می‌توانند در زمینه‌های بسیار گسترده‌ای فعالیت کنند.

از ساخت‌وساز گرفته تا طراحی، مسیرهای شغلی متفاوتی در پیش روی یک معمار قرار دارد. برای مثال یک معمار ساختمان، طراح داخلی، طراح یا برنامه‌ریزی شهری، مرمت ابنیه تاریخی و غیره، طراحی (تک بنا یا مجموعه زیستی کوچک از طرح‌های اولیه تا مراحل کار و طراحی اجزاء و عناصر تشکیل‌دهنده بنا)، همکاری با گروه مهندسان مشاور معماری در جهت توسعه طرح‌ها و تهیه نقشه‌های معماری مراحل یک و دو، نظارت بر صحت انجام کار در عملیات اجرایی ساختمان، مشارکت در مدیریت اجرایی پروژه‌های معماری، عضویت در کادر فنی شهرداری‌ها و دفاتر فنی و مهندسی، عضویت در سازمان نظام‌مهندسی ساختمان به‌عنوان یک رشته اصلی در گرایش‌های طراحی، نظارت و اجرا تا تدریس در دوره‌های کاردانی و همین‌طور دبیرستان‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش را شامل شود.

علاوه بر این دانش‌آموختگان می‌توانند از مهارت‌هایی که در طول این دوران یاد گرفته‌اند نیز به‌صورت حرفه‌هایی مستقل از هم استفاده کنند. به‌عنوان‌مثال یک معمار می‌تواند در مشاغلی مانند مدل‌ساز رایانه، نقاش، نقشه‌بردار، عکاس حرفه‌ای و غیره فعالیت کند.

به هر حال تحصیل در یک رشته میان‌رشته‌ای چنین مزیتی دارد که گسترهٔ عظیمی از رشته‌ها در مقابل افراد قرار می‌گیرد.

آنا: و سخن آخر...

در پایان به کسانی که قصد انتخاب رشته و ادامه تحصیل در دانشگاه در رشته مهندسی معماری را دارند، توصیه می‌‌کنم بازدیدی یک‌روزه از دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر داشته باشند و با محیط دانشگاه و هیئت علمی این دانشگاه آشنا شوند.

انتهای پیام/4121/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: مهندسی معماری رشته مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۳۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فخرالسادات هاشمی معاون امور مدارس سمای استان بوشهر در نخستین کارگروه ساماندهی تولید لباس فرم دانش‌آموزان این مدارس اظهار کرد: برای ساماندهی و مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه به‌منظور تأمین لباس فرم دانش‌آموزان، یک کارگروه تخصصی با مشارکت و عضویت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تشکیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قبل از سال تحصیلی جدید زمینه تهیه تولید لباس فرم دانش آموزان مطابق با استاندارد‌های موجود در حوزه تخصصی و تجهیزات و ملزومات تولید را فراهم می‌کنیم، اضافه کرد؛ لباس فرم دانش‌آموزان مدارس سما در استان باید با نگاه رونق تولید و مطابق با استاندارد‌های موجود در تخصصی و تجهیزات و ملزومات تولید و با استفاده از پارچه باکیفیت ایرانی تهیه و دوخت شود.

معاون امور مدارس سمای استان بوشهر افزود:‌ تولید این لباس‌ها از طریق فراخوان و جذب متخصصین داخل دانشگاه و سایر متخصصان خارج از دانشگاه برای مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک با انعقاد تفاهم‌نامه انجام می‌شود. این کار مهم با مشارکت معاونت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی استان و مدیریت مراکز رشد و واحد‌های فناور و شرکت دانش‌بنیان به اجرا درمی‌آید.

هاشمی عنوان کرد:‌ لباس از منظر جامعه‌شناختی و مباحث فرهنگی مهم‌ترین وجه ظاهر هویت بخشی انسان است و در بحث هویت بخشی همان‌گونه که مقام معظم رهبری تأکید داشتند، آموزش و پرورش مکلف بوده روی هویت کار کند و هویت‌ساز باشد که یک وجه آن لباس فرم مدارس است. آموزش و پرورش نباید تابع سلیقه‌های نامتقارن و مخالف با فرهنگ دینی و ملی باشد، آموزش و پرورش خودش باید بر مبنای اصول علمی، فرهنگ ایجاد کند.

وی بیان کرد: در توزیع و تهیه پوشاک لباس فرم مدارس باید فرهنگ ایرانی اسلامی، عدالت رعایت شود و دانش آموزان نیازمند هم با حفظ کرامت مورد توجه قرار گیرد.

همکاری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزد بوشهر در تولید لباس فرم

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز گفت: این معاونت با مشارکت مراکز رشد و واحد‌های فناور و شرکت دانش‌بنیان استان و با استفاده از ظرفیت‌های مادی و معنوی خود به‌منظور برنامه‌ریزی برای اجرایی کردن سیاست‌ها و راهبرد‌ها و شیوه‌نامه ساماندهی تولید لباس فرم دانش آموزان مدارس سما و تدوین و ابلاغ فرآیند اجرایی کار مطابق با دستورالعمل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در استان و با هماهنگی کامل با معاونت امور مدارس سما استان و دیگر اعضای کارگروه و کمیته‌های اجرایی در سطوح مختلف اقدام می‌کند.

عبدالرحیم پذیرا ادامه داد:‌ یکی از مهم‌ترین اهداف طرح و تولید پوشاک و لباس فرم مدارس، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب و صیانت از موازین شرعی و عرفی در لباس فرم دانش‌آموزی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش آنا، در این جلسه مسائلی همانند فراخوان و چاپ پوستر نسبت به ثبت‌نام اعضای هیئت علمی تمام‌وقت، وابسته، مهارت یاران، دستیاران آموزشی، دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی برای مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه هر یک از اعضا به بیان نظرات خود در این باره پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجلاسیه معماری و شهرسازی در شاهرود برگزار می‌شود
  • استقرار نخستین موتور هواپیما در دانشگاه حکیم سبزواری
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • مجیدی: ورزشکاران حرفه‌ای اسکیت نیاز به حمایت بیشتری دارند
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند