Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@13:10:21 GMT

فتوگرافی با اداهای فرنگی برای شاه همایونی

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۰۴۳۳

فتوگرافی با اداهای فرنگی برای شاه همایونی

جذابیت پیشرفته‌ترین تکنولوژی دوره ناصری آنچنان شاه را اغوا کرد که او در طی نزدیک به نیم سده سلطنت خود بیش از صدها عکس از موضوعات مورد علاقه‌ی خود، مردم و حتی خصوصی‌ترین حریم‌های دربار را به ثبت رساند و برای امور فنی ظهور، چاپ و نگهداری این عکس‌های گرانقیمت، چندین اتاق ویژه را در کاخ گلستان به عکاسخانه‌ی مبارکه‌ی همایونی اختصاص داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، فرادید نوشت: شاید زمانی که نیکلای پاولوف روسی در دسامبر ۱۸۴۲‌ م (مقارن با آذر ماه ۱۲۲۱ ه. ش) برای برداشتن نخستین عکس از پادشاه وقت ایران یعنی محمد شاه قاجار (۱۸۴۸-۱۸۳۴ م) پشت لنز دوربینش که از روسیه آورده بود، قرار گرفت، خود نیز به خوبی نمی‌دانست که چه ترکیب‌بندی را باید برای عکس خود ایجاد کرده و چه ژستی را باید به بدن و صورت پادشاه ایران بدهد.

البته او که برای عکاسی در کشور خود آموزش دیده بود بالاخره از عهده وظیفه‌ خود برآمده و نخستین عکس ایرانیان را در کاخ گلستان با تکنیک داگروتایپ به ثبت رسانید.

از آنجا که شوربختانه از این عکس تاریخی، اثری تاکنون یافت و یا منتشر نشده است، ما نیز به درستی نمی‌دانیم که در آن لحظه‌ی تاریخی شاه ایران دستِ آخر فریفته و مقهور اسباب شعبده‌ی آن فرنگی شده و ژست مورد نظر او را به خود گرفته و یا اینکه به سنت پیشینان خود در مواجهه با نقاشان و نگارگران تمسک کرده و شکل و فرم و ژست مطلوب و خواست ملوکانه خود را گرفته است.

عکس ناصرالدین شاه ۱۸۶۲ م- عکاس لوئیجی مونتابونه

عکس ناصرالدین شاه ۱۸۶۲- عکاس لوئیجی مونتابونه

اگرچه روس‌ها در پاسخ به درخواست رسمی محمد شاه قاجار، گوی سبقت را از همتایان بریتانیایی و فرانسوی خود ربوده بودند، ولی وضع بدین شکل ادامه نیافت و پس از مدت زمان کوتاهی جولز ریچارد به درخواست شاه از فرانسه راهی ایران شد.

در واقع می‌توان او را نخستین عکاس اروپایی دانست که در سال ۱۸۴۴ م. (۱۲۲۳ ه. ش) به ایران آمد و به عکاسی و آموزش آن مشغول شد. وی که بعدها و در دوره‌ی ناصری به ریچاردخان شهرت یافت، علاوه بر آموزش عکاسی در دربار ایران، به تدریس عکاسی که آن زمان فتوگرافی نام داشت در دارالفنون ماموریت یافت. شاید نخستین پرتره‌ها و تک‌نگاره‌ها از ایرانیانی که در درالفنون مشغول تحصیل بودند را ریچارد خان در طی آن سال‌ها گرفته باشد.

عکس سلفی از عبدالقاسم-۱۹۰۰ م. تهران، کاخ گلستان.

اما در واقع می‌توان اوج شکوفایی و توسعه‌ی این هنر-صنعت در ایران را مربوط به دوره‌ی ناصرالدین شاه قاجار (۱۸۹۶-۱۸۴۸ م) / (۱۲۷۵-۱۲۲۷ ش) دانست. ناصرالدین میرزا در هنگام نوجوانی و زمانی که نایب السلطنه بود با عکاسی آشنا شده بود، ولی بعدها در سفرهای طولانی مدتش به اروپا چنان شیفته و دلباخته‌ی فتوگرافی شد که تصمیم گرفت خود به شخصه دست به دوربین ببرد.

جذابیت این پیشرفته‌ترین تکنولوژی دوره‌ی ناصری آنچنان شاه را اغوا کرد که او در طی نزدیک به نیم سده سلطنت خود بیش از صدها عکس از موضوعات مورد علاقه‌ی خود، مردم و حتی خصوصی‌ترین حریم‌های دربار را به ثبت رساند و برای امور فنی ظهور، چاپ و نگهداری این عکس‌های گرانقیمت، چندین اتاق ویژه را در کاخ گلستان به عکاسخانه‌ی مبارکه‌ی همایونی اختصاص داد.

پرتره ناصرالدین شاه – کاخ گلستان/۱۲۶۹ ش.

اینکه این پادشاه ایرانی با چه اهدافی و معنایی موضوع عکس و عکاسی را اینچنین با جدیت دنبال می‌کرده را می‌توانید در مجموعه‌ای با عنوان THE PHOTOGRAPH AND THE ALBUM از جمعی از نویسندگان خارجی بخوانید.
ناصرالدین شاه افزون بر اینکه خود به شخصه از این هنر-صنعت لذت می‌برد، به اهمیت روزافزون این رهاورد جدید مدرنیته به درستی پی‌برده بود و در به‌کارگیری آموزگاران و اساتید حرفه‌ای برای آموزش عکاسی در دارالفنون دستور مؤکد داده بود. جالب است بدانید که در دوره ناصری حتی چندین کتاب مربوط به عکاسی از فرانسوی و انگلیسی به فارسی ترجمه شد.
اساتید خارجی معروفی که در دوره‌ی او در دارالفنون به آموزش عکاسی پرداختند به قرار زیر است:
۱- آگوست کارل کرایسس از اتریش
۲- فوکتی از ایتالیا
۳- لوئیجی پشه از ایتالیا
۴- لوئیجی مونتابونه از ایتالیا
۵-فرانکویس کارلهایم از فرانسه

استاد فرانسویِ اخیر کسی بود که هم به شکل مستقیم به شخص شاه عکاسی آموخت و هم نخستین عکاس ایرانی یعنی آقا رضا عکاس باشی را آموزش داد.

مظفرالدین شاه پنجمین پادشاه از سلسله قاجار، عکاس ناشناخته

همانگونه که بررسی شد، ورود عکاسی به ایران به عنوان سوغات و رهاوردی فرنگی که یکی از فرآورده‌های مدرنیته و عصر جدید در اروپا را برای ایرانیان به ارمغان آورده بود به شکل گسترده‌ای مورد استقبال شاه، دربار و مردم قرار گرفت. یکی از مهم‌ترین الزامات و اقتضائات استفاده از این فناوریِ جذاب، حضور و فعالیت تعداد قابل توجهی از اساتید و عکاسان حرفه‌ای اروپایی در ایران بود.

بدین شکل، نه تنها نخستین عکس‌ها را عکاسان فرنگی از ایرانیان برداشتند بلکه آن‌ها بودند که نگاه‌های هنری، چیدمان، ژست، پس‌زمینه و دیگر موضوعات عکاسی را به نخستین عکاسان ایرانی اموختند.

بسیاری از پژوهشگران بر این باورند که ژست‌ها، فرم‌ها و ترکیب‌بندی‌های اروپایی و فرنگی نیز به همراه این نوبرانه‌ی فرنگ به عکس‌های ایرانی وارد شده و در گذر زمان شکل و فرمی پایدارتر و ماندگارتر گرفتند.

در اینجا به منظور مقایسه بیشتر بین عکس‌های دوره قاجار و پرتره‌های فرنگی چند عکس را به عنوان نمونه انتخاب می‌کنیم:

ملکه ویکتوریا، ملکه بریتانیا، ۱۸۶۷ م. –قلعه بالمورال اسکاتلند

انیس الدوله، همسر ناصرالدین شاه ۱۸۶۷ م.

دختران عصر ویکتوریایی با شکلک‌های نامعمول- بریتانیا-۱۸۴۰ م.

دختران دربار ناصری با اداهای نامتعارف- تهران-۱۸۸۷ م.

ناصرالدین میرزا پسر مظفرالدین شاه

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ناصرالدين شاه عكاسي قاجاريه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۰۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شربت توت فرنگی بهترین نوشیدنی برای روزهای گرم تابستان

شربت توت فرنگی یکی از انواع شربت های گوارا و بسیار پر طرفدار فصل تابستان است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، رنگ بسیار زیبایی نیز دارد.در این مطلب از پارس نیوز شما با طرز تهیه این نوشیدنی آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای تهیه شربت توت فرنگی مجلسی (روش اول)
مواد اولیه مقدار مورد نیاز
توت فرنگی نیم کیلوگرم
شکر ۷۵۰ گرم
آب ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آبلیمو یا آب لیموترش تازه ۱ قاشق چای‌خوری

 

مدت زمان آماده‌سازی : ۱۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۳۰ دقیقه

همچنین در پارس نیوز بخوانید : طرز تهیه شربت انگور با چند روش خانگی

مراحل طرز تهیه شربت توت فرنگی خانگی بدون مربا

اگر دوست دارید یک شربت توت فرنگی خانگی بدون مربا با عطر و طعمی شگفت‌انگیز در خانه درست کنید، بهترین روش تهیه این شربت پیش روی شماست. شما می‌توانید در عرض چند دقیقه این نوشیدنی خوش‌طعم را آماده و از خواص میوه توت فرنگی هم استفاده کنید. 

مرحله اول؛ شستن توت فرنگی‌ها

در اولین مرحله از طرز تهیه این نوشیدنی خانگی بدون مربا باید توت فرنگی‌ها را داخل آب بریزید و کمی سرکه یا نمک به آن اضافه کنید. سپس اجازه دهید توت فرنگی‌ها برای چند دقیقه در این ترکیب بمانند و ضدعفونی شوند. شستن صحیح توت فرنگی بسیار اهمیت دارد. حالا می‌توانید برگ‌های توت فرنگی‌ها را جدا کنید و آن‌ها را در آبکش بریزید.

مرحله دوم؛ آماده کردن شهد شربت توت فرنگی

در این مرحله از طرز تهیه این نوشیدنی باید آب و شکر را در قابلمه بریزید. شعله گاز را روشن کنید و شروع به هم زدن این ترکیب کنید تا شکر به خوبی در آب حل شود.

مرحله سوم؛ اضافه کردن توت فرنگی‌ها به شهد شربت

بعد از حل شدن شکر در آب باید توت فرنگی‌های شسته شده را به شهد شربت در قابلمه اضافه کنید. برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه اجازه دهید توت فرنگی‌ها با شعله متوسط در این شهد بجوشند. سپس شعله گاز را کم کنید و ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا توت فرنگی‌ها کاملاً پخته و نرم شوند.

مرحله چهارم؛ غلیظ شدن شربت توت فرنگی

زمانی که شربت توت فرنگی به اندازه جوشید و غلیظ شد، آب لیموترش یا آبلیمو را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه کوتاه می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید شربت در دمای اتاق خنک شود.

مرحله پنجم؛ میکس کردن شهد و توت فرنگی‌

بعد از خنک شدن ترکیب توت فرنگی در شهد، باید این ترکیب را در مخلوط‌کن بریزید و خوب میکس کنید. مواد را آن‌قدر مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند. در صورتی که به مخلوط‌کن دسترسی ندارید، می‌توانید از گوشت‌کوب برقی نیز برای صاف و یکدست کردن شربت توت فرنگی استفاده کنید.

مرحله ششم؛ نگهداری شربت توت فرنگی

بعد از میکس کردن و خنک شدن شربت، می‌توانید آن را در یک شیشه درب‌دار تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید. برای درست کردن شربت توت فرنگی باید با توجه به میزان شیرینی که می‌پسندید، مقداری شربت در لیوان بریزید و بقیه لیوان را با آب سرد و یخ پر کنید. سپس شربت خوشمزه‌تان را میل کنید.

مواد لازم برای شربت توت‌فرنگی با مربا
توت‌فرنگی تازه ۱ کیلوگرم
شکر ۱ و نیم کیلوگرم
آب ۲ لیوان
آب‌لیمو ۱ قاشق چایخوری

*نکته: میزان شکر می‌تواند بنا به ذائقه تغییر کند. اگر می‌خواهید شربت شما کمی ترش باشد، شکر کمتری استفاده کنید.

طرز تهیه شربت توت‌فرنگی با مربا مرحله اول: آماده‌سازی توت‌فرنگی

ابتدا توت‌فرنگی  را در یک سبد به‌خوبی با آب و نمک بشورید و ساقه سبز آن را نیز بگیرید و اجازه دهید خوب خشک شوند. سعی کنید توت‌فرنگی‌ها به‌صورت کامل و سالم بمانند زیرا مربای شما زیباتر خواهد شد. توت‌فرنگی و شکر را به‌صورت  لایه‌لایه در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا ۲۴ ساعت در یخچال باقی بماند و خوب آب بیندازد.

مرحله دوم: پختن مربا

پس از ۲۴ ساعت، وقتی توت‌فرنگی به‌خوبی آب انداخت، قابلمه را روی گاز با شعله ملایم قرار دهید تا مربا بجوشد. چون قرار است شربت توت‌فرنگی را از مربا جدا کنیم، آب آن باید زیاد باشد پس بهتر است به‌اندازه ۱ تا ۲ لیوان آب نیز به میوه و شکر اضافه کنید.

بعد از اینکه مربا به جوش آمد، بگذارید به مدت بیست دقیقه روی گاز باقی بماند و اگر کفی روی قابلمه جمع شد آن را حتماً با کفگیر بگیرید. در مرحله پایانی باید آبلیمو را اضافه کنید. بعد از اینکه مربا به قوام دلخواهتان رسید، گاز را خاموش کرده و اجازه دهید مربا کمی خنک شود.

مرحله سوم: جداکردن شربت از مربا

بعد از اینکه مربا کمی خنک شد، نوبت این است که شربت را از میوه جدا کنید. ابتدا یک کاسه گود برداشته و یک سبد بر روی آن قرار دهید. مربایی که درست کردید را بر روی سبد بریزید تا بتوانید شربت توت‌فرنگی را از آن جدا کنید. بعدازاین کار، توت‌فرنگی ها را در ظرف مورد نظرتان بریزید و کمی از شربت را به آن اضافه کنید. مربا حتماً باید کمی شت نیز داشته باشد.

طرز تهیه شربت توت فرنگی با توت فرنگی یخ‌زده (روش سوم)

اگر فصل توت فرنگی نیست و هوس شربت توت فرنگی کردید، می‌توانید با استفاده از توت فرنگی منجمد شده نیز شربت درست کنید. برای این کار ابتدا باید یخ توت فرنگی‌ها آب شود و بعد طبق روش اول گفته شده در این مقاله، شربت توت فرنگی را آماده کنید.

از آن‌جایی که توت فرنگی منجمد آب بیشتری دارد، از همین رو برای غلیظ شدن این نوشیدنی بهتر است به اندازه ۲ قاشق چای‌خوری نشاسته ذرت را با ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار آب ترکیب کنید و در مایه شربت توت فرنگی در حال آماده شدن بریزید.

طرز تهیه شربت توت فرنگی با هندوانه (روش چهارم)

برای تهیه میکس این نوشیدنی با هندوانه، کافی است به یکی از روش‌های بالا، مایه شربت توت فرنگی را درست کنید. سپس برای درست کردن شربت به اندازه نصف لیوان فرانسوی‌ دسته‌دار شربت توت فرنگی را با ۲ لیوان آب، ۱ لیوان آب گازدار، ۱۰۰ گرم هندوانه پوره شده در مخلوط‌کن و آب نصف یک عدد لیموترش با هم مخلوط کنید. سپس شربت را در لیوان بریزید و همراه با یخ خرد شده سرو کنید.

موارد استفاده شربت توت‌ فرنگی

این نوشیدنی را می‌توان به روش‌های مختلف استفاده کرد. این شربت را می‌توانید به موهیتو توت فرنگی اضافه کنید و به جای شکر از آن استفاده کنید. همچنین شربت توت‌فرنگی غلیظ را می‌توانید در طرز تهیه انواع اسموتی به کار ببرید. از این شربت همچنین در موارد زیر می‌توانید استفاده کنید:

• طعم‌دهنده روی انواع بستنی

• برای سرو انواع صبحانه

• درست‌کردن شیر توت‌ فرنگی بسیار سریع و راحت

• درست‌کردن انواع اسموتی‌های خوشمزه

ترفندهایی برای خوشرنگ شدن شربت توت فرنگی برای خوشرنگ شدن این نوشیدنی باید کف روی شربت توت فرنگی را حین پخت با قاشق بردارید و دور بریزید. این کار موجب می‌شود تا رنگ شربت شفاف‌تر شود. برخی افراد برای خوشرنگ شدن این نوشیدنی مقداری رنگ خوراکی قرمز به آن اضافه می‌کنند. هر چند که پیشنهاد نمی‌شود از این روش استفاده کنید، اما به هر حال اضافه کردن رنگ خوراکی می‌تواند موجب خوشرنگ شدن این نوشیدنی شود.

خواص شربت توت فرنگی

توت فرنگی یک میوه مفید و خوشمزه بهار و تابستان است که چه به صورت خام و چه شربت و مربای توت فرنگی خواص بی‌نظیری برای سلامت دارد. هر چند که پختن توت فرنگی و آماده کردن شربت می‌تواند بخش زیادی از ویتامین C موجود در آن را از بین ببرد، اما به هر حال این شربت همچنان سرشار از مواد مغذی است.

از مهم‌ترین خواص توت فرنگی در طب سنتی و به صورت شربت می‌توان به کنترل فشار خون، تقویت استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان، درمان افسردگی و خنک کردن بدن و درمان گرمازدگی اشاره کرد.

نکات مهم در طرز تهیه شربت توت فرنگی برای درست کردن این نوشیدنی می‌توانید از قابلمه یا کفگیر مسی استفاده کنید. این کار موجب می‌شود تا رنگ و لعاب شربت شما پررنگ‌تر شود. برای جلوگیری از سر رفتن این نوشیدنی می‌توانید یک قاشق چوبی در قابلمه قرار دهید. به منظور شفاف شدن رنگ شربت توت فرنگی می‌توانید یک قابلمه بزرگ‌تر از قابلمه‌ای که شربت را در آن آماده کرده‌اید، در فریزر قرار دهید یا اینکه قابلمه را با یخ پر کنید. سپس قابلمه شربت را داخل این قابلمه بگذارید. شوکی که به شربت وارد می‌شود، رنگ این نوشیدنی را شفاف‌تر می‌کند. از جوشاندن بیش از حد این نوشیدنی اجتناب کنید. برای تست غلظت شربت آن را در یک نعلبکی بریزید و بعد از سرد شدن شربت غلظت را بررسی کنید. برای شفاف شدن این نوشیدنی و جلوگیری از کپک زدن شربت توت فرنگی می‌توانید مقداری جوهر لیمو به شربت اضافه کنید. در صورتی که دوست دارید این نوشیدنی شما قوام بیشتری داشته باشد، می‌توانید یک ورق ژلاتین یا مقداری پودر ژله توت فرنگی به شربت اضافه کنید. در حین پخت توت فرنگی و آماده کردن این نوشیدنی به هیچ عنوان شعله گاز را کم و زیاد نکنید، این کار موجب تیره و بد رنگ شدن این نوشیدنی می‌شود. اگر این نوشیدنی به قوام مورد نظر برسد، شربت شما شکرک نمی‌زند و دوام بیشتری خواهد داشت. برای درست کردن این نوشیدنی نباید درب قابلمه را ببندید. این کار موجب کدر و بدرنگ شدن شربت توت فرنگی می‌شود. اضافه کردن مقداری گلاب موجب خوش‌عطر شدن این نوشیدنی می‌شود اگر این نوشیدنی خانگی را با توت فرنگی محلی درست کنید، عطر و طعم بهتری خواهد داشت. برای افزایش غلظت این نوشیدنی می‌توانید از مقداری نشاسته ذرت استفاده می‌کنند. برای این کار باید کمی نشاسته را در آب حل کنید و سپس آن را به شربت در حال جوش اضافه کنید.

ارزش غذایی توت فرنگی
مواد تشکیل دهنده مقدار در۱۰۰ گرم
کالری ۳۲ کیلوکالری
کربوهیدرات ۷.۶۸ گرم
پروتئین ۰.۶۷ گرم
کلسترول ۰.۰۰ میلی‌گرم
آب ۹۰.۹۵ گرم
قند ۴.۸۹ گرم
فیبر ۲.۰۰ گرم
چربی ۰.۳۰ گرم
خواص توت فرنگی ضدالتهاب بدن

بیماری‌های التهابی در بدن مانند آسم، سرطان، آرتروز می‌توانند با خوراکی‌هایی که درونشان دارای آنتی‌اکسیدن فیتوکمیکال است، سرعت پیشرفتشان کم شود. یکی از خواصی که در این نوشیدنی وجود دارد این است که می تواند سطح پروتئین سی آر پی در بدن را که باعث تشکیل التهاب می شود کاهش دهند.

جلوگیری از بیمارهای قلبی

قلب، مرکز اصلی بدن است. زمانی که قلب نتواند به شکل مطلوبی کار کند، تمام اعضا و جوارح بدن نیز دچار مشکل می شوند. این نوشیدنی یک خوراکی مهم برای سلامت قلب است. مواد موجود در این شربت، با کلسترول بد خون مقالبه می‌کنند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را در انسان به‌طرز قابل توجهی کاهش می‌دهند. پیشنهاد می‌شود که این شربت را به‌طور طبیعی تهیه کنید و در رژیم غذایی خود قرار دهید.

مؤثر در دوران بارداری

توت‌فرنگی دارای مقادیر بسیار زیادی از اسید فولیک است. این ماده برای جلوگیری از نقایص لوله عصبی در جنین، زایمان زودرس و همچنین سلامت مادران باردار بسیار اهمیت دارد. شربت توت‌فرنگی منبع عظیمی از روی، آهن و پتاسیم است که باعث افزایش ph رحم شده و در دوران بارداری نقش مهمی در سلامت مادر و جنین ایفا می‌کند.

کمک به قوای جنسی مردان

توت‌فرنگی دارای آنتی‌اکسیدان‌های بسیار زیادی است که باعث افزایش گردن خون بدن می‌شود. ویتامین c قابل ملاحظه‌ای درون خود دارد که می‌تواند کیفیت رابطه جنسی در مردان را بالا برده و باعث افزایش تعداد اسپرم در آن‌ها شود. معمولاً پزشکان تغذیه برای احتمال بارداری این خوراکی را در رژیم غذایی مردان قرار می‌دهند.

دیگر خبرها

  • شربت توت فرنگی بهترین نوشیدنی برای روزهای گرم تابستان
  • دعوت ‌نونهالان‌ خوزستانی به اردوی تیم‌ملی کشتی فرنگی
  • وقتی که تریاک ایران، بهترین تریاک جهان بود!
  • محمدرضا گرایی فقط 50 درصد شانس حضور در المپیک 2024 را دارد
  • قهرمانی کشتی‌گیر گلستانی در رقابت‌های کشتی فرنگی نونهالان کشور 
  • درخواست مازندران برای اضافه شدن ۳ کشتی‌گیر به اردو
  • کارگاه عکاسی «حاکی» حوزه هنری انقلاب اسلامی شاهرود افتتاح شد
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • یک دسر بهاری خوشمزه با توت فرنگی
  • ما جز با رعیتِ خود دیگر با کسی جنگ نداریم!